Проєкт «Зелений туризм» або як відвідати природу не покидаючи домівку

 Сьогодні розповімо про проєкт «Зелений туризм», який триває в рамках співпраці НПП «Північне Поділля» та ГО «Золочів.нет».

 Уже впродовж декількох років науковці та працівники національного природного парку «Північне Поділля» за допомогою коротких відеороликів знайомлять всіх бажаючих з природою Львівської частини Подільської височини.

 Реалізація проєктів, які поширюють знання про природне біорізноманіття та його цінні екземпляри є важливим кроком для підвищення екологічної свідомості громадян, саме національні природні парки мають унікальну можливість узгодження завдань охорони природи з потребами збалансованого використання природних ресурсів та відпочинком населення. – зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик.

 Проєкт «Зелений туризм» нараховує вже більше 30 відеороликів за допомогою яких можна дізнатися про унікальну природну скелю «Триніг», карстові водойми «Сині вікна», рослини горицвіт весняний (Adonis vernalis L.) та косарики черепитчасті (Gladiolus imbricatus L.), які занесені до Червоної книги України, синяк червоний (Echium russicum J.F.Gmel.) та в’язіль увінчаний (Coronilla coronata L.), які є регіонально рідкісними для Львівщини та інші.

З відеороликами можна ознайомитися за посиланням: https://zolochiv.net/category/zelenyj-turyzm/ .

 НПП «Північне Поділля» також пропонує різні піші та мандрівки велосипедом, завдяки яким можна поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв Золочівщини з природними окрасами території парку і місцями відпочинку. – додатково повідомляє Оксана Війтик.

Щодо організації мандрівок територією НПП «Північне Поділля» та отримання детальнішої інформації про них прохання звертатися за номерами телефонів:

066 750 80 64 – Михайло

096 919 70 73 – Христина 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь