У с. Давидів продовжуються роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд

У селі Давидів Давидівської територіальної громади Львівського району продовжуються роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд.

Метою реалізації проєкту є відновлення морально та фізично застарілих каналізаційних очисних споруд загальною продуктивністю 500м3/добу для очистки господарсько-побутових стічних вод від села Давидів, отримання бажаного ефекту очистки комунальних стоків із подальшим скидом до річки Давидівка.

Завершити роботи заплановано вже до кінця цього року. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 28,5 млн. гривень. Роботи у 2023 році проводяться за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 19,6 млн. гривень та місцевого бюджету – 8,4 млн. гривень.

Станом на сьогодні відсоток будівельної готовності проєкту складає 20%: встановлено понад 8 км водотоку, споруди аеротенків-відстійників площею 42,2 м. кв із запланованих 212 м. кв, біоплато відкритого типу площею 76 м. кв із запланованих 382 м. кв, придбано та установлено технологічне обладнання.

 «Пріоритетним завданням для нас сьогодні є забезпечити зменшення забруднення водних об’єктів, зокрема транскордонних річок, таких як Дністер. Насамперед це можливо досягти забезпечивши ефективну очистку стічних вод, що потрапляють до водних об’єктів. Саме з цією метою реалізується проєкт з реконструкції очисних споруд села Давидів, що в подальшому  дозволить припинити  забруднення річки Давидівки, яка є басейном річки Дністер» – зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь