Екобус у Львові: графік стоянок у серпні 2023 року

У Львівській територіальній громаді в серпні 2023 року за допомогою мобільних пунктів збору продовжують безкоштовно приймати на утилізацію  відпрацьовані лампи, термометри та батарейки .

З графіком стоянок Екобуса у серпні 2023 року та переліком стаціонарних пунктів збору відпрацьованих батарейок в межах громади можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/mRBPo8n.

В ДП «Боднарівка» зазначають, що небезпечні відходи (не пошкоджені) збираються на безоплатній основі лише від мешканців Львівської територіальної громади та в безпечній тарі, у кількості:

  •         –         люмінесцентні лампи до 10 шт,
  •         –         ртутні термометри – до 5 шт,
  •         –         батарейки до 10 кг

Також організатори збору повідомляють, що термометри та лампи рекомендовано здавати у заводському пакуванні, якщо його немає, потрібно подбати про безпечне пакування – виготовити саморобну картонну тару, окремо для кожної лампи або термометра.

Як наголошує т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, небезпечні відходи не можна викидати в загальний контейнер, адже вони вкрай негативно впливають на довкілля і потребують належного поводження. Такі відходи найкраще переробляти, ніж згодом, через неправильну утилізацію, боротися зі страшними захворюваннями, чисельність яких різко збільшується під впливом токсичних речовин зі сміття, що розкладається. Відтак, завдяки Екобусу мешканці громади мають чудову можливість передати їх на переробку або безпечну утилізацію, що зі свого боку не призведе до потрапляння їх на сміттєзвалище і в екосистему.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь