Щодо врегулювання проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, у зв’язку з відміною з 24 години 00 хвилин 30.06.2023 на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2023 № 651, та прийняттям Закону України від 13.07.2023 № 3227-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля» повідомляє наступне:

На період дії воєнного стану в Україні, громадські слухання у процесі оцінки впливу на довкілля проводитимуться в режимі відеоконференції.

Отже, з 31.07.2023 у пункті 5 оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля суб’єкт господарювання повинен зазначати інформацію про дату та час проведення громадських слухань та надавати посилання для підключення до відеоконференції.

Посилання для підключення до відеоконференції створюватиметься Департаментом та надаватиметься суб’єкту господарювання під час узгодження з ним дати та часу проведення громадських слухань.

Оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля оприлюднюються суб’єктом господарювання відповідно до вимог частини третьої статті 4 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Громадські слухання проводитимуться відповідно до вимог Порядку проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 № 989, за виключенням того, що вони відбуваються в режимі відеоконференції.

Також Міндокілля наголошує, що з 31.07.2023 розмір плати за проведення громадського обговорення в процесі здійснення оцінки впливу на довкілля обраховується відповідно до наказу Міндовкілля від 03.09.2020 № 117 з урахуванням плати за проведення громадських слухань.

Щодо питання узгодження надання посилання для підключення до відеоконференції під час проведення громадських слухань у процесі оцінки впливу на довкілля у Львівській області, просимо звертатись за телефоном (032) 238-73-83, або на електронну пошту: envir@loda.gov.ua, контактна особа – Сорока Назарій Любомирович.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь