Будівництво каналізаційної мережі в м. Глиняни Львівського району Львівської області

Будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд в м. Глиняни розпочато у 2014 році. Загальна кошторисна вартість робіт згідно проєктної документації складає 41 687,52 тисяч гривень.

В результаті реалізації проєкту будуть збудовані каналізаційні мережі протяжністю 5 км, облаштовані 5 каналізаційно насосних станцій, встановлено системи очищення стічних вод потужністю 350 м3/добу з можливістю у подальшому збільшення потужностей до 1000 м3/добу, що у свою чергу забезпечить усунення забруднення неочищеними стічними водами грунтів та р. Перегноївка притоки р. Полтва, яка належить до басейну р. Західний Буг. Станом на сьогодні будівельні роботи виконано на 95%.

У 2023 році заплановано завершити будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі – 1 974,0 тис. грн. та коштів місцевого бюджету – 493,0 тис. грн.

Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає – завдяки впровадженню природоохоронного заходу «Будівництво каналізаційних мереж в м. Глиняни Золочівського району Львівської області» до каналізаційної системи буде під’єднано понад 1500 мешканців міста, а також поліклініка, притулок, школа, дитячий садочок, музична школа, що у значній мірі вплине на покращення санітарного та екологічного стану міста та річок басейну Західного Бугу.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь