Верховна рада прийняла законопроєкт №8410 «Про внесення змін до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” (проєкт № 8410).

Законопроект розроблений з метою вдосконалення норм чинного Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», зумовлених необхідністю впровадження принципів цифровізації дозвільної процедури, а також з метою скорочення строків здійснення процедури оцінки впливу на довкілля, та зменшенням дискреційних повноважень органів при прийнятті рішень в рамках процедури оцінки впливу на довкілля.

За словами т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації Оксани Війтик:

«Законопроект  дозволить зробити процедуру оцінки впливу на довкілля зручнішою, адже оцінка впливу на довкілля сьогодні один із ключових інструментів забезпечення екологічно збалансованого, сталого розвитку країни. Також законопроєкт дасть змогу пришвидшити повоєнне відновлення України та стимулювати розвиток бізнесу з урахуванням довкіллєвої складової».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь