До уваги суб’єктів господарювання що здійснюють моніторинг викидів парникових газів.

Оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у сфері моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів».

Проєкт постанови спрямований на наближення законодавства України до законодавства ЄС щодо моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів.

У проєкті постанови пропонується удосконалити:

– перелік видів діяльності, викиди парникових газів в результаті провадження яких підлягають моніторингу, звітності та верифікації;

– порядок верифікації звіту оператора про викиди парникових газів;

– порядок здійснення моніторингу та звітності щодо викидів парникових газів.

Як зазначає т.в.о директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик, запроваджена система моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів є важливим елементом кліматичної політики України та імплементації європейських стандартів у національне законодавство.

Зазначений проєкт постанови опубліковано на офійному вебсайті Міндовкілля України за посиланням https://cutt.ly/Ew

Строк прийняття зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань становить один місяць з дня оприлюднення.

У разі наявності зауважень та пропозицій до проєкту постанови просимо надсилати їх до Міндовкілля України на адресу: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ,  e-mail: info@mepr.gov.ua.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь