До уваги суб’єктів господарювання: як швидко визначити клас відходів відповідно до нового порядку класифікації?

У зв’язку з переходом України на новий порядок класифікації відходів, який здійснюватиметься відповідно до Національного переліку відходів, Міндовкілля підготувало таблицю з орієнтовним співвідношенням кодів відходів ДК 005-96 та проєкту Національного переліку відходів https://cutt.ly/YwojQR7m

Як зазначає т.в.о. директора департаменту Оксана Війтик, з метою звітності суб’єктів господарювання у сфері управління з відходами, розроблений ресурс дасть можливість підприємствам швидко знайти і визначити конкретний вид відходів, який утворився у процесі їх господарської діяльності.

Звертаємо увагу, що станом на сьогодні розроблений Міндовкіллям проєкт рішення Уряду «Про затвердження Порядку класифікації відходів та Національного переліку відходів» перебуває на стадії підготовки до винесення на розгляд Уряду. Схвалення цього Порядку уніфікує коди відходів відповідно до вимог ЄС.

За інформацією Міндовкілля, методичні рекомендації для застосування цих документів будуть оприлюднені після затвердження Порядку класифікації відходів та Національного переліку відходів. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь