Переможці конкурсу «Екофокус на довкіля» відвідали Яворівський національний природний парк

В п’ятницю, 14.07.2023, відбулося нагородження переможців конкурсу «Екофокус на довкілля», який відбувався з метою поширення знань про території та об’єкти природно-заповідного фонду Львівщини.

 Переможців конкурсу нагородили сертифікатами про участь, пам’ятними призами та організовано мандрівку в урочище Мочари біля села Дубровиця, що в межах Яворівського національного природного парку.

Представники департаменту спільно з Яворівським національним природним парком організували для учасників конкурсу «Екофокус на довкілля» екомандрівку природоохоронними територіями та познайомили з кониками тарпанами та іншими мешканцями Оселі Розточчя, яких почастували ласощами і відвідали пасіку та музей.

Володимир Діяк, начальник управління охорони природних ресурсів, подякував учасникам конкурсу за активність та інформаційні відеороботи, які охопили території та об’єкти природно-заповідного фонду всієї області.

Нагадуємо, що впродовж червня всі охочі скеровували заявки та конкурсні роботи про території та об’єкти природно-заповідного фонду області, а переможцями конкурсу стали:

  • –    Павлюх Софія (відеоролик про Парк ХІХ ст.. у м.Пустомити);
  • –    Пошивак Роман (відеоролик про Самбірський Парк у м.Самбір);
  • –    Грицай Христина (відеоролик про НПП «Північне Поділля»);
  • –    Федишин Оксана (відеоролик про лелек в межах НПП «Сколівські Бескиди»);
  • –    Ткач Софія та Сутуліна Владилена (відеоролик про Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка).

Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, також запрошує всіх охочих долучатися до екологічних заходів, які організовуються департаментом чи природоохоронними установи в майбутньому, адже така діяльність сприяє підвищенню екологічної свідомості населення та збереження біорізноманіття як області так і країни загалом.

Нагадуємо, що станом на сьогодні в області функціонує 413 територій та об’єктів природно-заповідного фонду площею 181,8 тис.га, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь