За кошти обласного екологічного фонду виконуються роботи із реконструкції зовнішньої мережі напірної каналізації в с. Давидів

У селі Давидів завершуються роботи по проєкту «Реконструкції зовнішньої мережі напірної каналізації від КНС-1 на вул. Незалежності, 1Б до КНС-2 (очисні) на вул. С. Бандери, 82 в с. Давидів Пустомитівського р-ну Львівської обл. (коригування)», реалізацію якого розпочато у 2020 році.

Захід проводиться з метою відновлення морально та фізично застарілої каналізації з заміною чавунних труб на мережу із двошарових пластикових зі структурованими стінками труб більшого діаметру загальною довжиною трубопроводу 5,4 кілометри, довжиною траси напірної каналізації 2,7 кілометри та з пропускною здатністю напірної каналізації 288,3 м.куб/добу та установлення 2 каналізаційних колодязі діаметром 1,5 м. 

Загальна кошторисна  вартість будівництва становить 18,4 млн. гривень.

У 2023 році заплановано завершення робіт, на виконання яких передбачено фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі  6 850,0 тис. гривень та з місцевого бюджету  у сумі  2 929,3 тис. гривень. 

Станом на сьогодні будівельна готовність об’єкту становить 91% – прокладено 2,47 км напірної каналізації, 4,9 км трубопроводів з поліетиленових труб, встановлено каналізаційні колодязі.  

Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає: «Цей проєкт є частиною комплексу робіт з очищення стічних вод в селі Давидові, що забезпечить зменшення забруднення річок басейну Дністра. Паралельно за кошти обласного екологічного фонду та місцевого бюджету проводиться реконструкція очисних споруд Давидова. А без наявної каналізаційної мережі очисні споруди працювати не будуть.  Результатом реалізації проєкту з реконструкції мережі напірної каналізації буде забезпечення надійного відведення стічних вод та їх подальша очистка на очисних спорудах. До каналізаційної системи будуть під’єднані громадські, житлові, сільськогосподарські та виробничі об’єкти. Понад 5000 мешканців села Давидів отримають можливість користуватися централізованим водовідведенням»

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь