До уваги суб’єктів господарювання у сфері управління відходами!

Фахівці Міндовкілля запрошують суб’єктів господарювання та всіх зацікавлених осіб взяти участь у навчанні, на якому детально розкажуть про користування електронним кабінетом у інформаційній системі управління відходами та про заповнення облікового запису в цій системі.

Навчання відбудеться сьогодні,  11 липня, о 12:00 на онлайн платформі Webex за посиланням: https://cutt.ly/iwixJzoT .

Зазначимо, що інформаційна система управління відходами – це функціональний модуль Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема», який забезпечуватиме отримання, аналіз та узагальнення інформації про обсяг, код та найменування, джерела утворення відходів, зміну власника відходів, онлайн-інформування про збирання, перевезення та оброблення відходів.

Користувачі платформи «ЕкоСистема», а саме суб’єкти господарювання, які підпадають під дію Закону України «Про управління відходами», через електронний кабінет користувача платформи ЕкоСистема повинні створити обліковий запис в функціональному модулі е-Відходи, та внести до системи інформацію та відомості про підприємство.

Нагадаємо, що 09 липня 2023 року набрав чинності Закон України «Про управління відходами» від 20.06.2022 №2320-ІХ, який дав старт реформі управління відходами та спрямований на введення нормативно-правового регулювання в галузі управління відходами, що відповідає вимогам відповідних директив ЄС.

Як зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, новий закон про управління відходами – це фундамент для реформи галузі. Якщо ми хочемо жити добре завтра, то повинні робити для цього щось уже сьогодні, щоб у майбутньому спостерігати мальовничі українські пейзажі, а не гори сміття. Відтак, щоб вирішити проблеми з відходами, нам потрібна нова ідеологія управління, яка і покладена в основу закону.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь