Львівщина створює умови для інвесторів із запобіганням шкоді довкіллю

Львівська область є одним з лідерів в Україні за кількістю розпочатих процедур з оцінки впливу на довкілля. Зокрема, у 2023 році розпочато 64 справи щодо господарської діяльності (Полтавська область- 52 справи, Київська область та м. Київ – 53 справи, Закарпатська область – 44 справи), що може мати значний вплив на довкілля.

Оцінка впливу на довкілля, яку надає Департамент — це важливий процес, який дозволяє врахувати інтереси бізнесу-держави-громадськості для уникнення в майбутньому проблем і непорозумінь, і головне – недопущення шкоди довкіллю.

«Незважаючи на війну та складні умови в Україна, в яких доводиться працювати суб’єктам господарювання, ми бачимо, що інвестування в область не припиняються. У Львівській області створено всі умови для допомоги, як релокованому бізнесу так і новим інвесторам. Якщо суб’єкт господарювання готовий розпочати свою діяльність на Львівщині, то має це робити виключно в межах чинного природоохоронного законодавства, щоб від діяльності його підприємства було якнайменше впливу на довкілля та населення, а департамент екології та природних ресурсів лише сприятиме у цьому», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик.

Оцінка впливу на довкілля – це процедура, яка має чітко визначені етапи, права і обов’язки її суб’єктів. Сумлінне проведення цієї процедури у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, що може мати значний вплив на довкілля, має своїм наслідком досягнення очікуваної мети – запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь