День працівника природно-заповідної справи України – вітаємо всіх, хто оберігає природу та результати конкурсу «Екофокус на довкілля»

День працівника природно-заповідної справи України – вітаємо всіх дотичних, та тих, хто сприяє збереженню природного біорізноманіття країни, зокрема і працівників природного заповідника «Розточчя!, національних природних парків «Сколівські Бескиди», «Королівські Бескиди», «Північне Поділля», «Бойківщина» та «Яворівський», регіональних ландшафтних парків «Знесіння», «Верхньодністровські Бескиди», «Стільське Горбогір’я», «Надсянський» та «Равське Розточчя», Ботанічних садів ЛНУ ім.І.Франка та НЛТУ України.

 Станом на сьогодні в області функціонує 413 територій та об’єктів природно-заповідного фонду площею 181,8 тис.га, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність.

 Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, зазначає, що з нагоди Дня працівника природно-заповідної справи України та з метою поширення знань про території та об’єкти природно-заповідного фонду Львівщини, департаментом екології та природних ресурсів було організовано конкурс «Екофокус на довкілля».

 Впродовж місяця всі охочі скеровували заявки та конкурсні роботи про території та об’єкти природно-заповідного фонду області. Відтак, переможцями конкурсу стали:

  • Павлюх Софія (відеоролик про Парк ХІХ ст.. у м.Пустомити);
  • Пошивак Роман (відеоролик про Самбірський Парк у м.Самбір);
  • Грицай Христина (відеоролик про НПП «Північне Поділля»);
  • Федишин Оксана (відеоролик про лелек в межах НПП «Сколівські Бескиди»);
  • Ткач Софія та Сутуліна Владилена (відеоролик про Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка).

Вітаємо переможців конкурсу, та нагадуємо, що їх скоро очікує мандрівка в один з національних природних парків Львівщини.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь