У Жидачеві завершили роботи з будівництва вуличної каналізаційної мережі в масиві «за переїздом» по вулиці Коновальця

Загальна кошторисна вартість робіт проєкту «Будівництво вуличної каналізаційної мережі в масиві «за переїздом» по вул. Стуса, вул. Коновальця в м. Жидачеві Львівської області» складає 1851,04 тисяч гривень. У 2022 році виконано роботи І черги будівництва та прокладено 480 метрів вуличної каналізації по вулиці Стуса.

Цього року завершено роботи ІІ черги будівництва – збудовано 233 метри вуличної каналізаційної мережі по вул. Коновальця, під’єднано каналізаційні трубопроводи до міської мережі каналізування та забезпечено централізований відвід господарсько-побутових стоків на каналізаційно-очисні споруди повної біологічної очистки. 

У 2023 році проєкт реалізовувався за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2025 роки та коштів місцевого бюджету. Загальна вартість виконаних робіт у 2023 році становить – 532,2 тисячі гривень. З них з обласного фонду ОНПС профінансовано – 319,3 тис. гривень та 212,9 тис. гривень виділено з місцевого бюджету.

Як зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів: «В результаті реалізації  цього проєкту до централізованого водовідведення буде підключено ще 20 житлових будинків по вул. Коновальця, у яких проживають понад 90 мешканців. Варто зазначити, що вже близько 90% населення міста Жидачева користуються централізованим водовідведенням. Роботи з каналізування населених пунктів унеможливлюють забруднення як підземних вод, так і поверхневих водних об’єктів від попадання неочищених побутових стоків. Зокрема, завдяки виконаним роботам буде зменшено забруднення річки Стрий».

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь