Відбулося засідання проєктної команди для підготовки технічних завдань сформованих екологічних проєктних ідей співробітництва громад Львівської агломерації

22.06.2023 року під головуванням т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксани Війтик відбулося перше засідання проєктної команди для підготовки технічних завдань сформованих проєктних ідей співробітництва громад Львівської агломерації, які будуть включені до розділу «Екологія» Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року.

На засіданні були присутні представники Львівської,  Івано-Франківської, Жовківської, Давидівської, Новояричівської та Пустомитівської територіальних громад, модератор та консультанти Програм Ради Європи. 

Під час засідання відбулося ознайомлення та аналіз сформованих ідей проєкту співробітництва громад Львівської агломерації, зацікавленість і бачення громад у їх участі. Обговорено можливість залучення коштів міжнародної технічної допомоги для реалізації екологічних проєктів.

Представники громад отримали форму технічного завдання майбутніх проєктів  для заповнення та подальшого обговорення на наступному засіданні.

Нагадаємо, що у жовтні 2022 року було підписано розпорядження Львівської обласної військової адміністрації про запуск підготовки стратегії Львівської агломерації. Комплексну підтримку з розробки Стратегії розвитку Львівської агломерації надає Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» із залученням Фонду розвитку місцевої демократії ім. Єжи Регульского (Польща). 

До Львівської агломерації мають увійти місто Львів та 17 довколишніх територіальних громад. Наявність стратегії розвитку Львівської агломерації дозволить громадам розробляти і реалізовувати конкретні спільні проєкти соціального, екологічного,  економічного розвитку, які матимуть переваги перед проєктами інших громад в доступі до державних фондів, до допомоги міжнародних партнерів та до інших джерел фінансування. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь