На Басейновій раді річок Західного Бугу та Сяну – про актуальні питання управління річковим басейном

Сьогодні, 22.06.2023,  відбулося чергове онлайн-засідання Басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну, на якому розглянули та обговорили актуальні питання та проблеми, які стосуються управління річковим басейном Західного Бугу та Сяну.

Під час заходу учасниками басейнової ради особливу увагу приділено темі міжнародного співробітництва у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів.

Варто зазначити, що Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну  отримано гранти міжнародної технічної допомоги у 2023 році на суму близько 6,5 млн гривень.

Грантові кошти будуть спрямовані на ефективне управління водним середовищем, зокрема проведення зустрічей та навчань для територіальних громад та комунальних підприємств з метою опрацювання програм заходів з акцентом на реконструкції очисних споруд та пошуку шляхів їх фінансування. 

Крім цього, учасники засідання заслухали інформацію щодо розробки Програми заходів річкового басейну Вісли та обговорили основні проблеми щодо її формування.

 За результатами обговорення члени басейнової ради  прийняли рішення опрацювати та проаналізувати в межах повноважень програму заходів річкового басейну Вісли та надати свої пропозиції.

 Узгодженні рішення, пропозиції членів басейнової ради та зацікавлених осіб будуть відображені у протоколі засідання, який згодом буде оприлюднено на офіційному вебсайті БУВР Західного Бугу та Сяну у розділі Басейнова рада.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь