У Львівській ОВА відбулась нарада щодо обліку та передачі самозалісених і придатних для створення лісів земельних ділянок

 Під час наради йшлося про самозалісені земельні ділянки та ділянки придатні для створення лісів.

Сьогодні, 21 червня, у обласній військовій адміністрації під головуванням заступника начальника Львівської ОВА Юрія Бучка пройшла нарада щодо обліку та передачі самозалісених і придатних для створення лісів земельних ділянок та віднесення земельних ділянок для самозалісених.

В рамках зустрічі обговорили результати роботи щодо виконання Указу Президента України від 29.09.2022 № 675 в частині передачі самозалісених і придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної власності та віднесення земельних ділянок до самозалісених, проблемні питання, які виникають в процесі роботи та шляхи вирішення.

Зокрема, представники Східницької, Трускавецької, Новокалинівської, Хирівської, Красненської та Радехівської територіальних громад інформували присутніх про наявні самозалісені території та про стан робіт щодо передачі земельних ділянок в межах громад.

 В результаті наради вирішено:

  • актуалізувати інформацію та сформувати переліки самозаліснених та придатних для створення лісів земельних ділянок в розрізі територіальних громад області;
  • сприяти внесенню даних про самозалісені землі до Державного земельного кадастру;
  • забезпечити охорону та ведення лісового господарства на лісових землях не наданих для ведення лісового господарства, що перебувають у комунальній власності.

 Юрій Бучко наголосив, що здійснення передачі земельних ділянок державної та комунальної власності придатних для створення лісів та віднесення земельних ділянок до самозалісених – це ще один крок до збереження довкілля та збільшення площі лісів Львівщини.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь