Підприємства Львівщини сплатили 67,0 мільйонів гривень екологічного податку до бюджету країни

Протягом січня – травня 2023 року підприємствами-забруднювачами Львівщини до бюджету країни сплачено екологічний податок у сумі 67,0 мільйонів гривень, з яких зарахування до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища становить 20,0 мільйонів гривень.

 Екологічний податок – це по своїй суті компенсація підприємствами за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю та стимул до скорочення обсягів викидів забруднюючих речовин і формування у забруднювачів більш свідомого ставлення до природних ресурсів.

 Не зважаючи на воєнний стан у поточному році до обласного бюджету надійшло на 9,0 млн. гривень більше коштів від сплати екологічного податку ніж за аналогічний період минулого року.

 Кошти природоохоронних фондів скеровуються за цільовим призначенням на виконання природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь