Представників територіальних громад ознайомили з функціоналом Реєстру СЕО

Сьогодні, 08.06.2023,  у Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації під головуванням начальника відділу оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Назарія Сороки відбулась нарада «Функціонал Реєстру СЕО та основні проблемні питання що виникають в процесі процедури СЕО». 

До участі у нараді долучилися 50 представників територіальних громад області відповідальних за стратегічну екологічну оцінку.

Нарада мала на меті підвищити обізнаність представників територіальних громад у процедурі стратегічної екологічної оцінки та у користуванні Реєстром СЕО.

Безпосередньо під час заходу учасників ознайомлено із короткими інструкціями: «Реєстрація користувача ЕкоСистеми» та «По  проходженню процедури СЕО», а також із основними проблемними питаннями які виникають у процесі проведення СЕО.

Захід організовано у зв’язку із набуттям чинності 19.05.2023 змін до Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», які запроваджують відповідальність за порушення стратегічної екологічної оцінки та регламентують створення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки.

Назарій Сорока під час зустрічі зазначив, що організована департаментом зустріч буде корисною для Вас та допоможе у процесі підготовки та проходженні стратегічної екологічної оцінки.

Нагадуємо, що стратегічна екологічна оцінка відіграє важливу роль як в процесі розробки генеральних планів та змін до них, детальних планів території, також є важливою в розробці місцевих, регіональних та національних стратегій, планів та програм, оскільки допомагає уникати помилок та раціонально використати природні ресурси громади, попередити шкоду довкіллю чи погіршення здоров’я жителів громади.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь