З нагоди Всесвітнього Дня охорони довкілля природоохоронцям вручено подяки

 5 червня – Всесвітній день охорони довкілля. З нагоди свята у департаменті екології та природних ресурсів вручили подяки природоохоронцям, які активно долучаються до збереження природного біорізноманіття шляхом створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду та популяризації рекреаційного потенціалу парків Львівщини.

 Подяки від імені голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького отримали:

  • керівник правління громадської організації «Дунайсько-Карпатська Програма», кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Державного природознавчого музею НАН України – Богдан ПРОЦЬ;
  • доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України – Володимир КРАМАРЕЦЬ;
  • директор туристичного агентства QUAND (Республіка Польща) Анджей Кудліцький;
  • Громадська організація «Українська природоохоронна група» (UNCG).

 Усіх присутніх привітала т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана ВІЙТИК.

 Оксана Війтик наголосила, що збереження українського довкілля – це шлях у майбутнє, це те, що ми маємо берегти для наступних поколінь.

 Також нагадуємо, що на виконання Стратегії державної екологічної політики України на період до 2030 року та з метою збереження природного біорізноманіття впродовж 2023 року вже створено території та об’єкти природно-заповідного фонду площею понад 1650 га, зокрема:

  • – пам’ятки природи «Близці», «Дуб села Гряда-Мирівка», «Дуб Уєйського»;
  • – заказники «Бескиди» і «Травертинові джерела»;
  • – дендрологічний парк «Львівська Софіївка».
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь