На засіданні басейнової ради Дністра розглянули пропозиції щодо програми заходів річкового басейну Дністра

Сьогодні, 19 травня 2023 року, відбулося чергове онлайн-засідання Басейнової ради Дністра, участь у якому взяла Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА.
Під час заходу було заслухано представників басейнової ради, які розглянули пропозиції щодо програми заходів річкового басейну Дністра та представили проєкт Методичних рекомендацій з відновлення гідроморфологічних характеристик водотоків.

На засіданні прийняли рішення створити робочу групу з метою формування плану заходів у басейні Дністра на найближчі 5 років. Заходи повинні бути включені у Стратегії розвитку областей басейну Дністра задля можливості залучення зовнішніх коштів для будівництва та модернізації очисних споруд, як основних забруднювачів вод Дністра.

Серед іншого було розглянуто картування системи моніторингу, результатів програм моніторингу, що виконуються для поверхневих вод (хімічний стан) басейну Дністра, та значення інженерної біології для імплементації Водної Рамкової Директиви та Дорожньої карти ренатуралізації річок.

Загалом під час онлайн-заходу було визначено ключові напрямки діяльності басейнової ради на найближчий час. І, судячи з активної роботи членів ради, робота над проблемами в басейні буде конструктивною і плідною.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь