Розпочато роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд в с. Давидів Давидівської територіальної громади

За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2023 році реалізується проєкт «Реконструкція каналізаційних очисних споруд в с. Давидів Давидівської сільської ради ОТГ Пустомитівського району Львівської області».
Проєкт виконується з метою відновлення фізично застарілих каналізаційних очисних споруд загальною продуктивністю 500 м3/добу для очистки господарсько-побутових стічних вод від села Давидів.

Основний акцент при реконструкції КОС ставиться на підвищенні енергоефективності обладнання, конструктивної надійності об’єктів, пропускної здатності системи водовідведення населеного пункту та зниження концентрації забруднюючих речовин у стічних водах.

Для виконання робіт та їх завершення у 2023 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачено фінансування в сумі 19 643,0 тис. грн та співфінансування з місцевого бюджету обсягом 8 418,8 тис. грн.
Заплановано провести демонтажні роботи, придбання та встановлення установки «УМКА-БІО», будівельні та ремонтні роботи виробничої будівлі, монтаж технологічного обладнання, автоматизація технології виробництва, прокладання зовнішніх мереж електропостачання та зовнішніх технологічних комунікацій, благоустрій території.

«Станом на сьогодні очисні споруди с.Давидів знаходяться, м’яко кажучи, в незадовільному стані. В результаті реалізації проєкту буде збільшено ефективність очистки господарсько-побутових стічних вод та знижено концентрацію забруднюючих речовин в стічних водах перед їх скидом у водотік річки Давидівки басейну річки Дністер. А це є головною метою реалізації таких проєктів – припинення забруднення водних об’єктів», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь