Тривають роботи з реалізації природоохоронного заходу «Реконструкція очисних споруд у м. Пустомити Львівської області»

Роботи з реконструкції очисних споруд у м. Пустомити тривають з 2019 року. Станом на сьогодні виконано близько 50% робіт.

Метою проєкту є реконструкція існуючих каналізаційних очисних споруд очистки господарсько-побутових стічних вод із впровадженням сучасних енергозберігаючих технологій повної біологічної очистки. 

Проєктна потужність очисних споруд складає 2700 м3  за добу – дві черги по 1350 м3 за добу.

У 2023 році заплановано завершення І черги будівництва. 

Роботи виконуються за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та місцевого бюджету: з обласного фонду ОНПС у 2023 році  передбачено 8899,0 тис. грн та місцевого бюджету – 5933,4 млн. грн.

За кошти будуть виконані роботи з реконструкції технологічного корпусу з трансформаторною підстанцією, прокладання зовнішніх мереж електропостачання, прокладання зовнішніх технологічних комунікацій, встановлення обладнання механічної та біологічної очистки стоків, благоустрою території.

«Повна реконструкція очисних споруд матиме позитивний вплив на територію не лише Пустомитівської громади, але й інших громад Львівщини, оскільки завдяки його успішній реалізації зменшиться забруднення грунтів та вод річки Ставчанка та річки Дністер», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь