Яворівський національний природний парк підписав угоду про наміри з українськими та європейськими партнерами

13 травня 2023 року у відпочинковому осередку Верещиця Яворівського НПП відбулося урочисте освячення еколого-просвітницького візит-центру, який збудовано в рамках реалізації Проєкту “РовеЛове Розточчя – разом попри кордони” програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Під час вищезазначеного заходу Яворівський національний природний парк також підписав Угоду про наміри підтвердження приєднання до проєкту в рамках Програми: Interreg NEXT PL – UA 2021-2027 з департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації та асоціацією органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Розточчя-Україна” з української сторони  та представниками природоохоронної сфери Польщі – Розточанським парком народовим і Асоціацією органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Розточчя” з м. Томашів Любельський.

Яворівський НПП – національний природний парк Львівщини, який веде активну роботу зі збереження природного біорізноманіття області та підвищення екологічної свідомості населення регіону. Рада, що ще одна природоохоронна установа має можливість для розвитку та запозичення корисних навиків міжнародних природоохоронних установ, – зазначила під час відвідин парку Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Нагадуємо, що 3 березня 2023 в рамках реалізації Проєкту “РовеЛове Розточчя – разом попри кордони” у рекреаційній зоні “Верещиця”, що у Яворівському НПП, відбулося відкриття еколого-просвітницького візит-центру.

Проєкт “РовеЛове Розточчя – разом попри кордони” тривав з 01.11.2018 до 31.12.2022, його загальна вартість становила 2,01 млн євро, а партнерами його реалізації були:

– від України: Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадмінстрації; Яворівський національний природний парк та Асоціація органів місцевого самоврядування ЄВРОРЕГІОН “КАРПАТИ – УКРАЇНА”;

– від Польщі: Уряд Маршалковський в Любліні, Розточанський парк народовий та Ґміна Замость.

Також повідомляємо, що з нагоди 25-ї річниці від створення Яворівського національного природного парку заплановано проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан збереження природного різноманіття та сталого використання ресурсів природно-заповідних територій», детальніше за посиланням: http://surl.li/gzdaz

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь