Розпочала роботу конференція високого рівня «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням»

Сьогодні, 10.05.2023,  розпочала роботу конференція високого рівня «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням»

У конференції взяли участь представники ЄС, мери міст України, зацікавлені сторони з України та інших країн. Також у заході приймали участь представники Львівської обласної військової адміністрації та фахівці департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації. 

Завдяки суттєвій підтримці Європейського Союзу багато громад зможе досягти відчутних результатів у боротьбі зі зміною клімату, зменшення викидів CO2 та покращення енергоефективності місцевої економіки.

Адже головним напрямком у майбутньому нашої країни, окрім відбудови постраждалих територій, є трансформація міст та сіл до зелених технологій, енергоефективності, зменшення викидів CО2. Екологічність має стояти на першому місці в стратегії відбудови і модернізації усіх регіонів країни. 

В межах заходу учасники обговорювали актуальні теми:

  • – що потрібно громадам;
  • – відновлення та реконструкція: посилення співпраці на місцевому рівні:
  • – фінансування муніципальних проєктів: виклики та можливості;
  • – залучення громадського суспільства до сталого місцевого розвитку.

 На сьогодні майже 300 українських громад приєдналися до цього кліматичного руху та розробили 180 Планів дій, спрямованих на вирішення енергетичних та кліматичних проблем. Українським громадам в першу чергу необхідно розробити регіональні плани відновлення територіальної громади, що дасть можливість залучити фінансову підтримку ЄС у контексті повоєнного відновлення, Зеленої угоди та інших європейських ініціатив.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь