Нещодавно Урядом України затверджено Порядок ведення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України схвалив на своєму засіданні 02.05.2023. Затверджена Постанова визначає перелік даних та процедуру ведення Реєстру СЕО. 

За інформацією Міндовкілля створення такого реєстру передбачено Законом України «Про стратегічну екологічну оцінку» та сприятиме подальшому виконанню зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, зокрема, імплементації Директиви № 2001/42/ЄC.

Наразі в Україні немає єдиної інформаційної платформи, де доступні систематизовані та уніфіковані матеріали усіх стратегічних екологічних оцінок, що проводилися в Україні з часів запровадження законодавства про СЕО. Після запуску у роботу Реєстру СЕО, він стане зручним інструментом для виконавців та потенційних споживачів такої інформації, – зазначають у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Запровадження в Україні Реєстру СЕО:

  • забезпечить систематизацію, відкритість та доступність інформації щодо СЕО;
  • підвищить прозорість відповідних процедур для заінтересованих осіб та потенційних інвесторів;
  • сприятиме кращій обізнаності та ширшому залученню громадськості до СЕО документів державного планування, їх розробки та затвердження.

З постановою “Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки” можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/gwmin

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь