Нагадуємо, що триває прийом зауважень та пропозицій до проєкту Інструкції про вимоги до оформлення документів про обсяги викидів в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Міндовкілля 21 квітня 2023 року оприлюднило проєкт наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «Про затвердження Інструкції про вимоги до оформлення документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами».

Наказ розроблено з метою виконання Закону України від 09.07.2022 № 2393-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря» та Порядку проведення робіт, пов’язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку суб’єктів господарювання, які отримали такі дозволи, затвердженого постановою КМУ від 13.03.2002 № 302 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24.01.2023 № 63).

Зазначаємо, що внесені зміни встановлюють чіткі вимоги до порядку оформлення та змісту документів для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами в атмосферне повітря.

Особливу увагу варто звернути на зміни у підготовці публікацій в місцевих друкованих засобах масової інформації та інформування місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування на території яких розташований об’єкт та Міндовкілля, з метою розміщення на офіційних вебсайтах інформації про намір суб’єкта господарювання отримати дозвіл на викиди.

Реалізація наказу дозволить скоротити обсяги документів для отримання дозволу на викиди та встановить чітку процедуру розгляду зауважень від громадськості та проведення публічних обговорень, що сприятиме поінформованості та участі громадськості у процесі прийняття управлінських рішень.

Проєкт наказу оприлюднено на офіційному вебсайті Міндовкілля за посиланням: http://surl.li/gttjv

Строк прийняття зауважень та пропозицій від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань становить один місяць з дня оприлюднення (до 21 травня 2023 року).

У разі наявності зауважень та пропозицій до проєкту документу просимо надсилати їх до Міндовкілля на адресу: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, тел. (044) 206-31-00; факс: (044) 206-31-07, e-mail: info@mepr.gov.ua

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь