На Львівщині триває утилізація відпрацьованих ламп, отриманих Укрпоштою від населення

Представники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації відвідали ТзОВ «Іскра-Транс-Логістик» та ознайомилися з процесом утилізації ламп розжарювання, обміняних в рамках проєкту «Заощадження електроенергії – LED-лампи для України».

 З тим, як виглядає технологічний процес утилізації ламп розжарювання на підприємстві, розповів технічний директор Роман Прийма.

 «Лампа розжарювання подається на лінію розділення колби, на якій розділяє лампу на склобій та цоколь з основними елементами. Далі цоколь з основними елементами лампи подається на дробарку для подрібнення та розділення на скло та металокомпоненти. Відсепарований цоколь з дробарки подається на гідравлічний прес та спресовується в кубики, після чого переплавляється. Чистий склобій підлягає подальшій переплавці в скловарних печах», –  зазначив Роман Прийма.

 На сьогодні відділеннями Укрпошти передано ТзОВ«Іскра-Транс-Логістик» на утилізацію 665 тис. ламп розжарювання, а мешканцями області обміняно вже понад 1,6 млн штук.

 

Нагадаємо, що департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації за результатами закупівлі уклав договір з ТзОВ«Іскра-Транс-Логістик» на перевезення та утилізацію 2 млн ламп, робота по яких виконуватиметься за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь