Молодь дебатуватиме про всихання хвойних насаджень

В Україні реалізується унікальний німецько-український проєкт «Молодь дебатує», метою якого є розвитку демократії через навчання молоді грамотно відстоювати власні думки. Ініціатива спрямована на розвиток комунікативних навичок та критичного мислення молоді через навчання не тільки грамотно відстоювати власні погляди, але й поважати позицію співрозмовників, дискутуючи на суспільно важливі теми.

В рамках підготовки до дебатів на тему всихання хвойних насаджень в лісах, департаментом екології та природних ресурсів організовано зустріч школярів та вчителів 28 ліцею м.Львова з професором кафедри лісівництва, доктором с.-г. наук Володимиром Крамарцем.

Ця тему обрано не випадково, адже вона є актуальною як для України, так і для Німеччини та інших європейських країн.

Молоді люди мали добру нагоду почути повноцінну лекцію про чинники, які призводять до всихання лісів, одним з яких є зміни клімату та, як наслідок, зміни гідрологічного режиму, біотичну складову всихання, методи та способи запобігання і боротьби з наслідками так званих «біологічних пожеж».

Сподіваюся, що організована зустріч дасть змогу школярам структурувати думки та добре підготуватися до турніру, – зазначила після зустрічі з науковцями Інеса Шемелинець, начальниця відділу біоресурсів та заповідної справи департаменту екології та природних ресурсів.

Бажаємо юним дебатантам переконливої та цікавої комунікації, бути переконливими та аргументованими.

Довідково:

Реалізацію проєкту «Молодь дебатує» взяла на себе громадська організація Internationales Haus Sonnenberg, Німеччина, що вже з 1949 року сприяє міжнародному співробітництву та демократичній освіті, за методичної підтримки проєкту «Jugend debattiert» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь