Ліс продовжує рости, коли про нього дбають

Департамент екології та природних ресурсів спільно з представниками ректорату Львівського національного університету імені Івана Франка та географічного факультету ЛНУ ім.І.Франка в рамках акції «Створюємо ліси разом» під егідою програми Президента України «Зелена країна» та з нагоди 140-річчя географії у Львівському національному університеті імені Івана Франка висадили понад 4000тис. саджанців сосни та дуба в межах В’язівського лісництва Філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Під час акції висаджено садивний матеріал з закритою кореневою системою, приживлюваність якого є майже стовідсотковою, як зазначили лісівники Філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України», які провели інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур.

Загалом на попередньо визначеній ділянці площею 1,2 га в урочищі Туринка В’язівського лісництва висаджено 4080 дерев, що у відсотковому співвідношенні становлять 80% – саджанці сосни звичайної, 20% – дуба звичайного з вкрапленнями ялини та модрину європейську.

Також зазначаємо, що 30 відсотків працівників департаменту екології та природних ресурсів, серед яких і Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту та Ганна Башта, заступник директора департаменту, є випускниками географічного факультету львівського вишу завдяки чому і організовано спільну акцію.

Сподіваємося, що проведення таких ініціатив з озелення країни, реалізація яких станом на сьогодні є можливою лише завдяки хлопцям та дівчам в піксельній формі, які захищають кожного українця від російської навали, за що їм неоціненна вдячність, приверне увагу кожного громадянина та зацікавить посадити своє дерево на користь громади, країни та на благо лісу, примножуючи тим самим природні багатства Землі. – зазначив під час акції начальник управління охорони природних ресурсів департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Володимир Діяк.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь