Перші 447 тисяч ламп розжарювання передано на утилізацію

На Львівщині розпочато утилізацію ламп, обміняних в рамках проєкту «Заощадження електроенергії – LED-лампи для України».

 На сьогодні мешканцями області обміняно 1,3 млн старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, з яких перші 447 тис. відділеннями Укрпошти передано на утилізацію ТзОВ«Іскра-Транс-Логістик».

 Зазначимо, що департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації за результатами закупівлі уклав договір з ТзОВ«Іскра-Транс-Логістик» на перевезення та утилізацію 2 млн ламп. Усі роботи виконуватимуться за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

 «На шляху до Євросоюзу нам слід змінювати своє відношення до довкілля: поводження з відходами, енергозбереження, відійти від споживацького ставлення до навколишнього природного середовища. Запрошую мешканців області активно долучатися до реалізації програми обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, що зі свого боку покращить також і енергетичну ситуацію в країні» – зазначила т.в.о. директора департаменту Оксана Війтик. 

 Нагадуємо, що програма підтримана European Union in Ukraine у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України, АТ«Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь