В департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації відбулася зустріч із студентами

10 квітня 2023 року заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ганна Башта провела лекцію для студентів-екологів Львівського фахового коледжу ЛНУП.

В рамках зустрічі студенти ознайомилися з діяльністю природоохоронних установ області, рекреаційною діяльністю та туристичною привабливістю регіональних ландшафтних  парків. Адже кожен з парків – унікальна територія, в межах якої збереглися природні ландшафти та різноманіття і прокладено не одну туристичну стежку чи маршрут.

Зокрема, в межах РЛП «Стільське Горбогір’я» знаходиться унікальні стариці Дністра, камінь Дірявець, найстаріше дерево Львівщини у с.Верин. Родзинкою РЛП «Верхньодністровські Бескиди» є гора Магура-Лімнянська, що здіймається на 1022 м над рівнем моря, та була стратегічним пунктом у Карпатах під час Другої світової війни. Територією Верхньодністровських Бескидів пролягає туристичний маршрут «Грозова брама». Територія парку також є місцевістю, де збережені народна обрядовість, звичаї і традиції. РЛП «Надсянський» – парк, що розташований на трьох гірських хребтах, які перетинають його територію з північного заходу на південний схід та в своїх межах має єдине Рамсарське угіддя Львівщини – верхове болото «Надсяння». Територією РЛП «Равське Розточчя» пролягають екологічні стежки в межах яких можна побачити унікальні екосистеми схилів горбистого пасма Розточчя та одну з найдавніших дерев’яних церков України у с.Потелич.

Кожним з парків облаштовано рекреаційні зони, які готові зустріти гостей та допомогти відпочити від буденних справ та метушні міста.

Підсумовуючи зустріч, Ганна Башта наголосила, що екотурист відрізняється від варвара відповідальним ставленням до природи і найменшим впливом на навколишнє середовище. Отримуючи естетичне та моральне задоволення від спілкування з природою залишаймо їй на згадку приємні спогади про людину.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь