Регіональний ландшафтний парк “Надсянський” отримав відзнаку VII міжнародного конкурсу «Найкращі видавництва про гори»

Цикл науково-популярних видань про природну та історику-культурну спадщину РЛП «Надсянський» – однієї з українських частин міжнародного резервату біосфери «Східні Карпати», який був представлений на VII міжнародному конкурсі «Найкращі видавництва про гори» (Польща), отримав спеціальну відзнаку конкурсу від видавництва «Карпати» – Анджей Лачинський» (Wydawnictwo „Karpaty” – Andrzej Łączyński).

До циклу видань увійшли: книга «РЛП «Надсянський»: природна та історико-культурна спадщина», брошури «Рідкісні види рослин і тварин РЛП «Надсянський», «Еколого-краєзнавча стежка «Від витоків ріки Дністер до витоків ріки Сян», а також буклет «Дерев’яні церкви: історико-культурна спадщина сакральної культури». Авторами цих видань є співробітники Інституту екології Карпат НАН України (О.Марискевич, І.Шпаківська, А.-Т.Башта, О.Кагало, Ю.Канарський), Державного природознавчого музею НАН України (К.Данилюк) та Бещадського парку народового (З.Невядомський).

Публікацію видань здійснено протягом 2012-2021 рр. за фінансової підтримки обласного фонду охорони навколишнього середовища у Львівській області та Фонду Збереження Біорізноманіття Карпат (Словаччина).

VII міжнародний конкурс «Найкращі видавництва про гори» відбувся у вересні 2022 р. в рамках 25-го міжнародного книжкового ярмарку в м. Краків (Польща). В конкурсі взяли участь 37 видавців з 6 країн (Австрія, Чехія, Канада, Польща, Словаччина та Україна), які надіслали 113 публікацій про гори.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь