Відбулося ІІ стратегічне засідання робочої групи екологічного напрямку з розроблення проекту Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року

27 березня 2023 року під головуванням т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксани Війтик відбулося ІІ стратегічне засідання галузевої робочої групи «Екологія» з розроблення проєкту Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2023-2025 роки.
Участь у засіданні взяли представники територіальних громад, науковці, модератор та консультанти Програм Ради Європи.

Під час засідання відбулося представлення і коригування аналізу чинників внутрішнього й зовнішнього середовища Львівської агломерації, які визначено під час попередньої зустрічі, обговорено результати діагностики статистичних даних у сфері екології та ознайомлено присутніх з запланованою діяльністю робочої групи в рамках розроблення Стратегії розвитку Львівської агломерації.

Також з представниками громад пропрацьовано сценарій агломераційного розвитку, зокрема: картування об’єктів екологічної сфери, які знаходяться на території громади і становлять спільний інтерес для інших сусідніх громад, та обговорено його результати.

Нагадуємо, що у жовтні 2022 року підписано розпорядження Львівської обласної військової адміністрації про запуск підготовки стратегії Львівської агломерації, а комплексну підтримку з розробки Стратегії розвитку Львівської агломерації надаватиме Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» із залученням Фонду розвитку місцевої демократії ім. Єжи Регульского (Польща).

Зазначаємо, що до Львівської агломерації увійде 17 територіальних громад, а наявність стратегії розвитку дозволить громадам розробляти і реалізовувати конкретні спільні проєкти соціального, екологічного та економічного розвитку. Ці проєкти матимуть переваги перед проєктами інших громад в доступі до державних фондів, до допомоги міжнародних партнерів та до інших джерел фінансування.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь