НУ «Львівська політехніка» отримав грант ЄС в рамках програми LIFE

Національний університет «Львівська політехніка» став переможцем в рамках програми LIFE та отримав грант на фінансування від ЄС по проєкту LIFE-2021-SAP-ENV MERCURY-FREE «Комплексний підхід до інформування та зміни поведінки населення для організації «вільного» від ртуті міста».

Заходи проєкту спрямовані на надання інформаційної підтримки через платформу комунікацій та співпраці, організації широкої інформаційно-просвітницької кампанії та заходів зі зміни поведінки, формування спільноти зацікавлених сторін шляхом створення громад без ртуті. Застосування методології багатостороннього діалогу надасть можливість спільного пошуку вирішення проблеми поводження з ртутьвмісними виробами та усвідомлення важливості цієї проблеми.

Мета співробітництва – забезпечити формат взаємодії, передбаченої завданнями проєкту, залучаючи до діалогу зацікавлених сторін, які готові брати участь у вирішенні проблем забруднення довкілля ртуттю, спрямовано висвітлювати на інтернет-ресурсах актуальну інформацію про важливі новини, події, заходи з діяльності проєкту LIFE MERCURY-FREE.

 

Відтак, сьогодні, 23 березня, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик зустрілася з представниками групи виконавців LIFE MERCURY-FREE НУ «Львівська політехніка» Марією Рудою та Ельвірою Джумелею з метою обговорення перспектив та шляхів наступної співпраці, які можуть бути пов’язані з реалізацією проєкту.

 «З перших днів злочинного вторгнення росії в Україну, Європейський Союз підтримує нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову підтримку  у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже дозволяє не лише відновити довкілля після збройної агресії росії, але і відновити та покращити якість компонентів довкілля загалом, в тому числі повітря, води та ґрунту, а також збереження біорізноманіття та подолання деградації природних екосистем», – зазначила т.в.о. директора Оксана Війтик.

Нагадуємо, що програма LIFE – це фінансова підтримка Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь