Актуальна інформація про якість поверхневих вод басейнів річок Західного Бугу та Сяну

Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну у лютому проведено черговий моніторинг якості поверхневих вод в межах української частини басейну р. Вісли, який є складовою частиною державної системи моніторингу довкілля.

Моніторинг здійснювався на 23-х затверджених пунктах спостережень, а саме на 17-ти створах суббасейну Західного Бугу та 6-ти – в межах суббасейну Сяну.

За результатами аналізів виявлено високі концентрації фізико-хімічних та хімічних показників якості води:

  • у р. Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, галогенопохідних вуглеводнів, важких металів, пестицидів тощо;
  • у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтви – за вмістом органічних і біогенних речовин;
  • у р. Марунька нижче м. Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин;
  • у р. Свиня нижче м. Жовква – за вмістом органічних та біогенних речовин;
  • у р. Малехівка (с. Малехів) – за вмістом органічних та біогенних речовин.

 Відповідно до отриманих результатів моніторингу, порівняно з попереднім звітним періодом (січень 2023 року) покращилася якість води в створі «р. Західний Буг – м. Буськ», в інших пунктах споcтережень суттєво не змінилася.

Також нагадуємо, що на сайті ЕкоЗагроза (http://surl.li/fpqyb) працює безкоштовна послуга – моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів за хімічними показниками, де  відображається інформація щодо оцінки води у визначених пунктах спостережень.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь