Заготівля деревини в захисних лісонасадженнях є незаконною

Захисні лісонасадження залізниці – це насадження, що захищають земляне полотно від ерозії ґрунтів, колії від занесення снігом і ґрунтом під час хуртовин і вітрових стихій та запобігає техногенному впливу на прилегле до колії природне середовище, зменшує шумові навантаження і вбирає шкідливі гази, пил, речовини, а відповідно до ст. 4 Лісового кодексу України захисні лісонасадження належать до лісового фонду.

 За інформацією регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» впродовж останніх років у захисних насадженнях залізниці фіксувалися випадки самовільних рубок дерев. Всі виявлені факти незаконної діяльності направлені до відповідних відділів поліції для проведення розшуково-слідчих дій.

 Зазначаємо, що правопорушником вважається особа, яка здійснює незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях; перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників.

Правопорушник, який здійснив незаконну рубку дерев, сплачує розмір шкоди, заподіяної лісу та адміністративний штраф, також можливим є і настання кримінальної відповідальності.

 Зважаючи на викладене, просимо всіх жителів області берегти природу, зокрема і захисні лісонасадження, бо їх нищення несе непоправну шкоду суспільству!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь