Важлива інформація щодо заходів з ліквідації забруднення нафтопродуктами річки Дністер

На території Стрийського району тривають заходи з ліквідації забруднення нафтопродуктами річки Дністер внаслідок витоку трансформаторної оливи.

 Що станом на сьогодні зроблено для ліквідації наслідків?

  • силами Ходорівської міської ради встановлено 5 загат із очерету у внутрішньогосподарському меліоративному каналі та старому руслі річки Дністер з метою затримання нафто-масляної речовини та уникнення її потрапляння в р. Дністер;
  • силами 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у трьох місцях встановлено захисні бони. Відкачано понад 60 тон нафто-масляної речовини.
  • Державною установою Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб проведено санітарно-гігієнічний контроль якості питної води з приватних криниць у с. Журавно. Перевищень забруднюючих речовин не виявлено, санітарні показники в нормі.
  • проведено роботи по очищенню річки Дністер, забрудненої нафтопродуктами. 

 Зазначаємо, що ВП «Західна енергетична система» ПАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» не проведено жодних заходів із ліквідації витоку маслянистої речовини (оливи), з території якого є потрапляння в меліоративний канал та річку Дністер.

 Крім цього, станом на сьогодні, у зв’язку із погодними умовами та підняттям рівня води, частина нафтопродуктів, яка осіла  на чагарниках, потрапила у  меліоративний канал, води якого потрапляють у річку Дністер.

 Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології, станом на 27 лютого поверхня річки Дністер в межах гідропоста Журавно очищена.

 Враховуючи ситуацію, яка склалася, спостереження за станом річки Дністер продовжується, заходи з ліквідації тривають.

 Нагадуємо, що 24 грудня 2022 року виявлено забруднення нафтопродуктами річки Дністер на території Львівської області, внаслідок витоку трансформаторної оливи на території села Бородчиці Стрийського району.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь