Сьогодні – День народження Ботанічного саду Національного лісотехнічного університету України

Ботанічний сад – науково-дослідна установа, яка покликана зберігати, вивчати, розмножувати рідкісні і типові види місцевої і світової флори шляхом створення, поповнення та збереження ботанічних колекцій, ведення наукової, навчальної і освітньої роботи.

 Ботанічний сад Національного лісотехнічного університету України – установа загальнодержавного значення, яку створено Постановою Ради Міністрів Української РСР № 33 від 22 лютого 1991 року на основі дендрарію (вул. Ольги Кобилянської, 1), дендропарку (вул. Генерала Чупринки, 103) та арборетума (с. Страдч, Яворівського району, Львівської області).

Колекції дендрофлори ботанічного саду налічують 515 таксонів (більше 5000 дерев і кущів), понад 400 таксонів трав’янистої флори, серед яких є як аборигенні, так і інтродуковані види рослин.

 У Ботсаду зазначають, що частина їх колекцій була започаткована ще з часів Крайової школи лісового господарства у кінці ХІХ ст.

 Відвідати Ботанічний сад Національного лісотехнічного університету України може кожен завітавши завітавши за адресою: вул. Генерала Чупринки, 103 у м. Львів

 Детальніше про роботу установи можна дізнатися за телефоном тел. (032) 237-88-20, (032) 258-42-81

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь