Завершено реалізацію другого етапу проєкту, який сприяє вивченню природної спадщини в межах НПП «Бойківщина»

ГО «Агенція регіонального розвитку Турківщини» завершила реалізацію другого етапу гранту «Вивчення природної спадщини в національному природному парку “Бойківщина”: Буківська полонина», який надано Фондом збереження біорізноманіття Карпат (Словаччина) у 2022 році.

 В рамках проєкту науковцями Інституту екології Карпат НАН України, Державного природознавчого музею НАН України та працівниками НПП «Бойківщина» проведено вивчення біотичної різноманітності кластеру парку, локалізованого в межах Буківської полонини (Вододільно-Верховинський хребет) за показниками біотичного різноманіття (мохоподібні, вищі судинні рослини, ентомофауна, хребетні тварини) та здійснено закупівлю механізованої косарки, що значною мірою сприятиме активній охороні вторинних лучних угруповань та середлісових галявин.

 За інформацією Оксани Марискевич, члена виконавчого комітету Фонду збереження біорізноманіття Карпат (Словаччина), реалізація зазначеного проєкту зумовлена потребою з’ясування рівня біорізноманіття полонин в НПП «Бойківщина», оскільки протягом останніх 15-20 років спонтанно заліснюються території, що може призвести до зниження ценотичного й біотичного різноманіття в межах Парку.

 Також за результатами вивчення біотичного різноманіття Буківської полонини та її околиць в межах г.Пікуй адміністрація НПП «Бойківщина» готує до друку окреме видання.

 Довідково:

Буківська полонина – полонина в межах Володільно-Верховинського хребта, локалізована між вершинами г. Пікуй ( 1408 м н.р.м.) та г. Зелемени (1304 м н.р.м.). В межах цієї полонини знаходиться єдиний у Львівській області фрагмент субальпійського поясу з характериним зеленовільхово-буковим криволіссям, тут трапляються такі типові представники альпійських видів вищих судинних рослин як молодило гірське, cмілка сумнівна, льонолисник альпійський та інші.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь