Комісія з питань екології Львівської обласної ради підтримала створення об’єктів природно-заповідного фонду в межах Львівщини

Вчора, 1 лютого 2023 року, під час чергового засідання Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради підтримала питання створення об’єктів природно-заповідного фонду в межах Львівщини, тепер наступний крок до надання природоохоронного статусу – за депутатами Львівської обласної ради під час сесійного засідання.

Відтак, профільною комісією Львівської обласної ради погоджено створення ландшафтного заказника “Бескиди” і гідрологічного заказника “Травертинові джерела” в межах лісових господарств області та ботанічної пам’ятки природи “Дуб села Гряда-Мирівка” у с.Гряда Добротвірської територіальної громади і дендрологічного парку “Львівська Софіївка” у м.Львів.

Надання статусу природоохоронних об’єктів сприятиме  збереженню старовікових ділянок природних лісів, видів рослинного та тваринного світу, які занесені до Червоної книги України та формують унікальний осередок біорізноманіттязазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь