Екологічна освіта – одна з основ збереження довкілля

Щороку 26 січня підсумовують події попереднього року у галузі екологічної освіти, оскільки саме цього дня, з 1972 року, коли прийнято Декларацію Конференції ООН з навколишнього середовища, якою передбачено критерії і загальні принципи для збереження та покращення навколишнього середовища.

Екологічна освіта – це свідомий розвиток знань про навколишнє середовище протягом усього життя, це потужний фактор зміни ставлення людей до природи і формування правил збалансованого існування людини з природою.

Відтак, за ініціативи та підтримки департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації установами природно-заповідного фонду Львівщині у 2022 році проведено понад 780 екологічних заходів серед яких уроки, екскурсії, майстер класи, конкурси та акції спрямовані на збереження та охорону складових довкілля: води, ґрунтів, повітря, біоресурсів; поводження з побутовими та електронними відходами; сортування сміття, використання вторинної сировини у побуті; економії природних ресурсів та енергозбереження, використання екологічно безпечних та дружніх до екології технологій, до яких залучено більше 8600 осіб (в тому числі й ВПО).

Нагадуємо, що саме завдяки екологічним знанням людина має можливість усвідомити, до яких наслідків можуть привести згубні вчинки відносно природи, а вищою метою екологічної освіти є формування екологічної свідомості населення, яка дозволить жити без шкоди для навколишнього середовища. Збережемо природу – збережемо життя! – зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

Більше фото за посиланням

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь