130,0 мільйонів гривень екологічного податку сплатили до бюджету країни підприємства-забруднювачі Львівщини

За 2022 рік підприємствами-забруднювачами Львівщини до зведеного бюджету сплачено екологічний податок у сумі 130,0 мільйонів гривень, з яких 38,5 мільйони гривень зараховано до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Оксана Війтик, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає, що незважаючи на воєнний стан в країні планові показники надходження до обласного бюджету виконано на 100 % і навіть перевиконано – на 0,5 млн. гривень. Кошти екологічного фонду у 2022 році не використовувалися, а накопичувалися у фонді. Ці кошти плануємо використати у 2023 році на реалізацію природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів області, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, що екологічний податок – це по суті компенсація суб’єктів господарювання за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю, та стимулювання зменшити обсяги забруднення довкілля і формування у забруднювачів більш свідомого ставлення до природних ресурсів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь