Транскордонна оцінка впливу на навколишнє середовище: Розпочались публічні консультації щодо проєкту будівництва та експлуатації першої атомної електростанції в Польщі

Транскордонний вплив — це наслідок впливу від планованої діяльності з території однієї держави на навколишнє природне середовище іншої держави або декількох держав.

В Україні транскордонна оцінка впливу на довкілля здійснюється за рішенням Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на підставі наявної інформації про плановану діяльність або звернення іноземної держави з урахуванням вимог міжнародних договорів України.

У рамках дотримання Україною зобов’язань за Конвенцією Еспо та з метою забезпечення рівних можливостей для участі громадськості у транскордонній процедурі оцінки впливу на навколишнє середовище, відповідно до сповіщення Генеральної дирекції охорони навколишнього середовища Республіки Польща стосовно участі України у процедурі здійснення транскордонної оцінки впливу на навколишнє середовище розпочалось публічні консультації щодо «Проєкта будівництва та експлуатації першої атомної електростанції в Польщі потужністю до 3750 МВт на території наступних гмін: Хочево, або Гнєвіно і Крокова».

З усіма наявними документами можна ознайомитись за посиланням: https://mepr.gov.ua/news/40350.html

Пропозиції (зауваження) щодо проєкта можна направляти за адресою:

  • Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки та контролю та екологічних фінансів, 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, тел./факс. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50, e-mail: OVD@mepr.gov.ua
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь