Збережи зелену красуню або різдвяно-новорічні свята без шкоди природі

Ялинка – один із символів зимових свят, який символізує домашнє тепло і затишок.

Цьогоріч, з метою збереження хвойних насаджень у лісових масивах області в передноворічний період 2023 року та впорядкування централізованої реалізації новорічних ялинок постійним лісокористувачам та районним військовим адміністраціям розпорядженням голови Львівської обласної військової адміністрації рекомендовано утворити торгівельні пункти у спеціально визначених місцях біля садиб лісництв, розсадників, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст для реалізації новорічних ялинок.

Зазначаємо, що заготівля ялинок здійснюється лісівниками на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, а також за рахунок дерев, що підлягають вирубці при проведенні рубок формування та оздоровлення лісів.

Нагадуємо, що вибираючи ялинку на ринках області звертайте увагу на обов’язкове її маркування пластиковими бирками або самоклеючими стрічками зі штрих-кодом.

Наголошуємо, що в області триває операція «Новорічна ялинка – 2023» в рамках якої природоохоронцями проводяться патрулювання, а громадяни, які незаконно вирубуватимуть або торгуватимуть ялинками, притягуватимуться до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку.

З текстом розпорядження голови Львівської обласної військової адміністрації щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень можна ознайомитися за посиланням: https://loda.gov.ua/documents/48298

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь