Розроблено Методичні матеріали щодо програм комплексного відновлення території громад

За підтримки Європейського Союзу в межах проєкту «Зменшення вразливості до ризиків катастроф в Україні» спеціалісти благодійного фонду «Право на захист» розробили Методичні матеріали щодо програм комплексного відновлення території громад.

 Документ розроблений з метою посилення спроможності громад до ризиків техногенних та екологічних катастроф, а також для практичного сприяння процесам відбудови, реконструкції та відновлення громад підготувала матеріали, які допоможуть громадам у складанні власних Програм відновлення території.

 Методичка містить покрокові рекомендації щодо складання планів відновлення і спирається на попередньо проведену дослідницьку роботу аналізу місцевих стратегічних документів зі зменшення ризиків лих щодо їхньої відповідності як національним, регіональним документам, так і Сендайській рамковій програмі зі зниження ризику катастроф. Особлива увага приділена відбудові за принципом «краще ніж було».

 Кому це корисно:

  •   головам громад, старостам, заступникам, працівникам виконавчих органів громад;
  • працівникам облдержадміністрацій (на час війни – військові адміністрації), які погоджують програми відновлення (департаменти з екології та природних ресурсів, цивільного захисту, громадського здоров’я, архітектури та містобудування тощо);
  • територіальним представництвам державних органів влади: управлінню водного господарства, лісового-мисливського господарства, ДСНС, центрам   громадського здоров’я тощо;
  •   громадськості – фізичним та юридичним особам, які проживають та/або здійснюють діяльність в межах ТГ, чи планують її здійснювати, та на яких програма відновлення матиме вплив.

 Детальніше за посиланням: https://r2p.org.ua/rekomendacziyi-shhodo-kompleksnogo-vidnovlennya-gromad/

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь