Важливо. Післяпроєктний моніторинг у процесі оцінки впливу на довкілля

Післяпроєктний моніторинг – це моніторинг, який здійснюється після реалізації планової діяльності, з метою виявлення будь-яких розбіжностей і відхилень у прогнозованих рівнях впливу на довкілля, що можуть виникнути внаслідок господарської діяльності.

Основні засади щодо проведення післяпроєктного моніторингу довкілля передбачено статті 13 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Порядок, строки і вимоги до здійснення післяпроєктного моніторингу, визначаються у висновку з оцінки впливу на довкілля. Заходи післяпроєктного моніторингу умовно можуть бути розділені на 2 етапи виконання екологічних умов: до початку провадження (розробка та узгодження планів післяпроєктного моніторингу та попередні дослідження встановлені умовами висновку з оцінки впливу на довкілля) та в період провадження планованої діяльності.

Відповідно до встановлених умов висновку суб’єкти господарювання зобов’язані інформувати уповноважені органи та органи місцевого самоврядування де здійснюється господарська діяльність про результати їх виконання у визначений висновком строк.

Згідно частини другої статті 9 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» висновок з оцінки впливу на довкілля є обов’язковим для виконання. Екологічні умови провадження планованої діяльності є обов’язковими для виконання.

Також наголошуємо, що невиконання вимог щодо здійснення післяпроєктного моніторингу або неякісне виконання цієї роботи може призвести до заборони або тимчасового призупинення господарської діяльності.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь