Відбулося І стратегічне засідання робочої групи екологічного напрямку з розроблення проекту Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року

30 листопада 2022 року під головуванням т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксани Війтик відбулося І стратегічне засідання галузевої робочої групи «Екологія» з розроблення проєкту Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року та Плану заходів з її реалізації на 2023-2025 роки.

 На вступному засіданні відбулося знайомство модератора та членів робочої групи, ознайомлено присутніх з передумовами до початку процесу та дорожньою картою опрацювання Стратегії розвитку Львівської агломерації.

 Робочою групою визначено зовнішні передумови, які позитивно та негативно впливають на можливості для розвитку Львівської агломерації, а також можливі сценарії розвитку Львівської агломерації на підставі ідентифікованих чинників внутрішнього і зовнішнього середовища та обговорено бачення її розвитку.

 Наприкінці засідання узгоджено з членами робочої групи обсяг робіт, який необхідно зробити до наступного стратегічного засідання, так зване питання «на подумати» – запропонувати ідеї проєктів співробітництва у сфері просторового розвитку в галузі екології.

 Нагадаємо, що 18 жовтня підписано розпорядження Львівської обласної військової адміністрації про запуск підготовки стратегії Львівської агломерації.

 Комплексну підтримку з розробки Стратегії розвитку Львівської агломерації надаватиме Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні». Також на запрошення Ради Європи до цієї роботи долучиться Фонд розвитку місцевої демократії ім. Єжи Регульского.

 До Львівської агломерації увійде 17 територіальних громад області. Наявність стратегії розвитку Львівської агломерації дозволить громадам розробляти і реалізовувати спільні проєкти соціального, екологічного, економічного розвитку, які матимуть переваги перед проєктами інших громад в доступі до державних фондів, до допомоги міжнародних партнерів та до інших джерел фінансування

 Нагадуємо, що робота над стратегією і планом дій з її реалізації триватиме майже рік.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь