10 висновків з оцінки впливу на довкілля видано у листопаді 2022 року

Протягом листопада 2022 департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»  видано 10 процедур з оцінки впливу на довкілля та надано зауваження і пропозиції до 45 проєктів документів державного планування та звітів про стратегічну екологічну оцінку.

Зазначаємо, що процедура оцінки впливу на довкілля спрямована на охорону довкілля, забезпечення екологічної безпеки, раціональне використання і відтворення природних ресурсів у процесі прийняття рішень щодо провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля.

Процедура  оцінки впливу на довкілля  передбачає, що рішення про провадження планованої діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, приймається з урахуванням наслідків для довкілля, а також державних, громадських та приватних інтересів. 

Процедура стратегічної екологічної оцінки спрямована на забезпечення сталого розвитку держави. Це передбачає забезпечення охорони довкілля, безпеки життєдіяльності населення та охорони його здоров’я, інтегрування екологічних вимог під час розроблення та затвердження документів державного планування.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь