Комісія з питань екології Львівської обласної ради підтримала створення природоохоронних об’єктів в межах Львівщини

Участь у роботі комісії взяла т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик. У фокусі уваги було створення нових об’єктів природно-заповідного фонду та затвердження Проєкту організації території РЛП “Стільське Горбогір’я”.

Відтак, депутати підтримали та вирішили винести на розгляд Львівської обласної ради питання затвердження «Проєкту організації території регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів».

Проєкт розроблено за участі науковців Національний лісотехнічний університет України з метою забезпечення повноцінного виконання покладених на парк природоохоронних і соціальних завдань, встановлення територіально диференційованого режиму охорони, використання та відтворення природних комплексів, біологічного і ландшафтного різноманіття, історико-культурних комплексів і об’єктів.

Також, з метою збереження унікальних і типових природних комплексів, комісією підтримано ініціативу департаменту екології та природних ресурсів щодо оголошення заказників місцевого значення «Бескиди» площею понад 1500 га в межах державного підприємства «Самбірське лісове господарство» Самбірського району та «Травертинові джерела» площею 4,4 га в межах ДП «Львівське лісове господарство».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь